5 maart 2019

BTO presenteert bouwplan bedrijfsschool Harselaar-Zuid

De Barneveldse Techniek Opleiding (BTO) gaat zijn opleidingscentrum bouwen op bedrijventerrein Harselaar-Zuid. Eind vorige week hebben de initiatiefnemers van de nieuwe opleiding voor metaal-, elektro-, installatietechniek en mechatronica een bouwvergunning aangevraagd.

De beoogde locatie is de Stavorenweg op Harselaar-Zuid, vlakbij de kruising met de Wencopperweg. Het gebouw met twee verdiepingen krijgt een bruto vloeroppervlakte van 4.800 vierkante meter. De keuze om het opleidingscentrum op een bedrijventerrein te laten verrijzen, is bewust genomen. ,,We leiden talenten voor bedrijven op. Dan is niets mooier dan dat je ook in zo’n omgeving je opleiding geniet”, zeggen Gerard van Beek (Van Beek Stalinrichting), Robert Kwintenberg (Van den Brink Staalbouw) en Henk van Ee (Van Ee Staalspecialisten).

De drie maken deel uit van het BTO-bestuur, dat in totaal uit zeven personen bestaat. Naast het genoemde trio waren Karel Schuitemaker (Radine) en Dick Cluistra (EeStairs) al bestuurslid. Recent zijn daar ook nog René van der Boon (Leertouwer) en Wim Hartkamp (Hartkamp Installatietechniek) aan toegevoegd. Het drietal is daar content mee. ,,Het is goed dat ondernemers uit alle richtingen die we aanbieden op de BTO ook vertegenwoordigd zijn in het bestuur. Ontwikkelingen die in hun sectoren spelen, kunnen we dan rechtstreeks doorvertalen in de opleiding”, schetst Kwintenberg.

Hobbels 
Het te bouwen opleidingscentrum is één van de hobbels die nog genomen moet worden om BTO na de zomer van start te kunnen laten gaan. ,,Het is misschien een strakke planning, maar we gaan 1 september halen. Daar bestaat bij ons geen enkele twijfel over”, verzekert Van Ee, die vanuit BTO belast is met het nieuwbouwproject. Hij verwacht dat begin volgende maand begonnen wordt met de eerste grondwerkzaamheden. ,,Ondertussen zijn we al druk bezig met de bestektekeningen.”

Ook op andere vlakken zijn de mensen achter BTO bezig met tal van plannen. Zo moet er een organisatie opgetuigd worden, van praktijkdocenten tot een opleidingsdirecteur en ondersteunende diensten zoals administratie en boekhouding. En wat te denken van een onderwijsprogramma: wie de BTO afrondt, krijgt een wettelijk erkend mbo-diploma. ,,Hiervoor werken we samen met het Hoornbeeck College en MBO Amersfoort, waar De Meerwaarde in Barneveld mee samenwerkt voor de mbo-opleidingen. De scholen zijn samen verantwoordelijk voor een inhoudelijk goed onderwijsprogramma.”

Geen school
Maar verder is de BTO vooral ‘geen school’. Dat betekent bijvoorbeeld dat er geen tussenuren zijn, geen conciërge is en ook niet over studenten gesproken wordt. ,,We gaan talenten die goed met hun handen kunnen werken een vak leren”, legt Van Beek uit. Hij legt uit dat de talenten in feite een baan krijgen op de BTO. ,,De jongeren krijgen bedrijfskleding en krijgen een werkplek inclusief salaris. Ze werken daadwerkelijk twee dagen per week op de BTO, de andere drie dagen werken zij bij één van de vijftig lidbedrijven.”

Deze ‘hybride opleiding´ is relatief nieuw in het onderwijs. Eén van de problemen tussen onderwijs en het bedrijfsleven is vaak dat er een bepaalde kloof is. Theorie en praktijk staan te vaak nog ver af van elkaar, weet Kwintenberg. ,,Onderwijsinstellingen richten een opleiding in, waar vervolgens bedrijven bij gezocht worden. De BTO werkt precies andersom: de dagelijkse praktijk bij bedrijven is het vertrekpunt en daar wordt vervolgens een goed onderwijsprogramma op gemaakt. Een schoolvoorbeeld van praktijkleren.”

Ieder talent dat zich aanmeldt bij de BTO krijgt een sollicitatiegesprek. ,,Uiteraard ook om een goede match te maken met één van onze leden. Die match wordt uiteindelijk gemaakt door de directeur, die nog gezocht wordt”, schetst Van Ee. Hij legt uit dat dat geen garanties biedt. ,,Maar het mooie van de manier waarop deze opleiding wordt ingericht, is dat iemand die erachter komt dat elektrotechniek toch niet helemaal zijn ding is, weer terecht kan in de metaalbewerking. Of andersom. En het kost hem of haar nauwelijks vertraging. De opleiding is nog steeds binnen twee jaar af te ronden.”

Ook Van Beek ziet daar de voordelen in. Hij legt uit dat de instroom en het behoud van jonge technici vooropstaat bij BTO. ,,Is er een keer sprake van een mismatch tussen bedrijf of beroep en talent, dan is het mooi als hij of zij bij een ander bedrijf in de buurt in een ander vak terechtkomt. Nu zie je vaak dat hij of zij helemaal afhaakt, zonder diploma stopt of bijvoorbeeld in de horeca gaat werken. Het gemeenschappelijke doel van alle bedrijven die deelnemen is jongeren warm maken voor techniek. BTO doet dat en moet een begrip worden.”

Moderne bedrijfsschool 
Het nieuwe praktijkcentrum dat de komende maanden op Zuid verrijst, moet daar een grote rol in gaan spelen. Volgens prognoses werken over twee jaar zo’n tweehonderd mensen op de BTO. ,,Een moderne bedrijfsschool met up-to-date machines. Daar investeren we bewust in”, zegt Kwintenberg. Op de vraag hoe de financiering in elkaar steekt, legt hij uit dat de school grotendeels gefinancierd wordt door de deelnemende bedrijven. Ook dragen overheden en scholen mogelijk nog bij. Zo komt BTO mogelijk ook nog in aanmerking voor subsidies vanuit het rijk. ,,Voor de begroting hanteren we verschillende scenario’s, afhankelijk van het aantal talenten dat zich inschrijft”, zegt Kwintenberg.

Het aantal inschrijvingen staat inmiddels op ruim twintig, zo laten de bestuursleden weten. Zij verwachten de komende weken meer animo. Wettelijk moeten mbo’ers zich aanmelden voor 1 april, om op 1 augustus te starten. ,,Die deadline is bij ons niet zo hard, want wie zich in juni aanmeldt is ook nog welkom, maar we verwachten de komende weken nog meer inschrijvingen”, aldus het trio, dat eensgezind is over BTO. ,,We gaan iets moois voor de toekomst van technici neerzetten.”

Bron: Barneveldse Krant, Edward Doeleman

Terug naar het overzicht
Fotoalbum: