Interview

Interview met Henri Klok

Interview met Henri Klok

Zij-instromer

Henri Klok is sinds november 2021 gaan werken bij van der Molen elektra als projectleider. Hiervoor heeft hij 21 jaar bij de Hema gewerkt, waarvan de laatste 15 jaar als bedrijfsleider. Daarna anderhalf jaar bij TWIN reclame als bedrijfsleider. Wij hebben hem geïnterviewd over zijn omscholingstraject.

Waarom ben je ander werk gaan doen/zoeken?

Er komt een moment dat je wat anders wilt. Het laatste wat ik gedaan heb bij de Hema was het vernieuwen van de hele winkel. Hierdoor kwam ik in aanraking met projectleiders van verschillende (bouw)bedrijven. Ik vond dit een leuk vakgebied, met elkaar afstemmen om iets moois neer te zetten.

Toen kwam ik via Faam terecht bij TWIN, hier heb ik geholpen om de boel weer ‘op de rit’ te zetten. Helaas kregen we verschil van inzicht en ging ik op zoek naar iets anders, richting het vak van projectleider omdat dat toch bleef trekken. 

Ik was niet opzoek naar iets in de elektrotechniek, maar via Faam kwam ik terecht bij van der Molen elektra. Hier heb ik een dag meegelopen met Carlo (eigenaar) en na deze dag was ik om. Je ziet de achtergrond van het vak elektrotechniek en dat is schitterend!

Wat vind je leuk of minder leuk aan dit vak?

Als projectleider is het heel leuk om oplossingsgericht en doelgericht te werken, dat je met verschillende partijen zorgt dat je het resultaat behaald dat voor ogen is. Daarbij komt de diversiteit en het contact met mensen om het in goede banen te leiden. Om te weten waar je over praat en beslissingen te nemen heb je kennis nodig, daarom ben ik het omscholingstraject gestart. Het vak elektrotechniek op zich, hoe het zich ontwikkeld en steeds vernieuwd, vind ik erg boeiend.

Hoe ben je bij BTO terecht gekomen?

Als projectleider had ik nog een stuk technische kennis nodig. Hiervoor ben ik eerst een halfjaar met een aantal collega’s mee op pad gegaan. De vraag kwam of ik nog een opleiding of cursus wilde volgen, dit wilde ik, als het vakgericht en functioneel was. Ik heb in Ede bij het ROC gekeken, daar was een avondopleiding. Carlo had contacten met BTO, op deze manier zijn we in gesprek gegaan met Arjan de Jager. Er kon een aangepast pakket samengesteld worden met basisvakken en een stuk gevorderd, dat wat echt nodig was.

Hoe is de opleiding voor jou vorm gegeven?

Ik ging om de week een dag naar school om meetpracticum te doen en mijn vragen te stellen, de theorie deed ik zo veel mogelijk thuis en dan stelde ik mijn vragen via de mail.  

Hoe kijk je terug op de periode bij BTO?

De lesdagen goed, de gezelligheid van talenten vond ik heel leuk. Leren en toetsen maken deed ik thuis, dat lukt hier niet.

 

We feliciteren Henri Klok met het behalen van zijn certificaat en bedanken hem voor de constructieve feedback die hij ons heeft gegeven, om de opleidingen op een nog hoger kwaliteitsniveau te krijgen. We zijn er inminddels mee aan de slag gegaan. 

Bekijk Molen Elektra