Ontdek jouw plek in de techniek

Barneveldse Techniek Opleiding

Wil jij techniek ervaren op de werkvloer tijdens een praktische BBL-techniekopleiding of (om-)scholingstraject? Bij de Barneveldse Techniek opleiding leiden we je graag op! BTO is een coöperatie van techniekbedrijven in de regio Foodvalley en werkt samen met de scholen: Hoornbeeck College en MBO Amersfoort.

Word jij enthousiast van techniek? Wij bieden jou een praktische BBL-techniekopleiding aan in de metaal-, elektro-, installatie-, koude-, zinktechniek of mechatronica op niveau 2 t/m 4. Ook bieden wij cursussen en (om-)scholingstrajecten aan voor zij-instromers.

 • Praktische vakopleiding
 • Nadruk op leren op de werkvloer
 • Persoonlijke aandacht
 • Ervaring opdoen
 • Geld verdienen tijdens een opleiding
 • Goede aansluiting op het niveau van het lidbedrijf
 • Grote baankans bij je lidbedrijf

Ontdek de BTO

Barneveldse Techniek Opleiding

Samen met onze aangesloten lidbedrijven en de MBO scholen: Hoornbeeck College & MBO Amersfoort laten we jou techniek ervaren op de werkvloer!

Dit doen wij tijdens een praktijkgerichte BBL- techniekopleiding niveau 2 t/m 4 of (om-) scholingstraject voor zij-instromers. Wij leiden talenten op in de volgende techniekrichtingen: Zinktechniek , koudetechniek, elektrotechniek, installatietechniek, metaaltechniek,en mechatronica.

Tijdens een opleiding ben je in dienst van de BTO en ontvang je salaris, werkkleding en een laptop. Je draait een gedeelte van de week mee in het arbeidsproces van een lidbedrijf. Daarnaast krijg je les van praktijkinstructeurs van de BTO en docenten van het Hoornbeeck College en MBO Amersfoort. Deze lessen worden gegeven op de eigen opleidingslocatie van de BTO: Gildeweg 18 in Barneveld. 

Wij vinden het belangrijk om talenten op te leiden tot goede werknemers. Tijdens je dienstverband bij de BTO zorgen wij voor persoonlijke begeleiding, goede communicatie met het lidbedrijf en functioneringsgesprekken tijdens de opleiding.

Onze visie

We hebben er kijk op

Wij zijn er van overtuigd dat er een nieuwe rol is weggelegd voor de BTO als dé plek waar je techniek kan ervaren op de werkvloer tijdens de opleiding. Bij BTO ervaar je de kracht van samenwerken en het opleiden van talenten doormiddel van hybride leren. Wij realiseren dit door leerlingen, wij noemen ze liever talenten, een opleiding te bieden waarin ervaren praktijkinstructeurs en docenten de opleiding verzorgen in ons opleidingscentrum. Daarnaast draaien de talenten een gedeelte van de week mee in het arbeidsproces van een lidbedrijf.

Wij vinden techniek belangrijk! Dat is onze drijfveer om onze organisatie te optimaliseren en nieuwe initiatieven te organiseren om de beeldvorming en bewustwording rondom techniek te bevorderen. Zo organiseren wij samen met VMBO-scholen in Barneveld het Techniekevent: www.makersindetechniek.nl 

De talenten van vandaag zijn de vakmensen van morgen

Wij geloven dat de talenten van vandaag de vakmensen van morgen zijn! Met de juiste motivatie kun je versneld door je opleiding. Daarnaast ben je bij ons verzekerd van:

 • Een praktische vakopleiding: leren van BTO praktijkinstucteurs en docenten tijdens een hybride opleiding.
 • Nadruk op leren op de werkvloer van de BTO & het lidbedrijf.
 • Persoonlijke aandacht, openheid en een vertrouwde omgeving.
 • Ontwikkeling tot goed werknemerschap.
 • Ervaring opdoen tijdens de opleiding.
 • Geld verdienen tijdens een opleiding, de dagen bij de BTO worden doorbetaald.
 • Goede aansluiting op het niveau van het lidbedrijf.
 • Grote baankans bij je lidbedrijf.

Doelstellingen

De talenten van vandaag zijn de vakmensen van morgen!

Technische vakmensen zijn onmisbaar! Wij leiden daarom graag nieuwe talenten op. Dit doen wij door techniek te laten ervaren op de werkvloer. Hybride leren is de oplossing voor talenten die kiezen voor een praktijkgerichte opleiding.  Het unieke van de BTO: je ervaart techniek ook op de werkvloer van de BTO. Daarnaast werk je tijdens de opleiding een gedeelte van de week bij een aangesloten lidbedrijf. Je bent tijdens een opleiding in dienst van de BTO. Na het afronden van je opleiding heb je grote kans op een baan bij het lidbedrijf waar je tijdens je opleiding werkt.

Bekendheid en beeldvorming

Techniek is onmisbaar in ons leven. BTO streeft naar een juiste waardering voor techniek. Dit doen we door leerlingen van basisscholen en het voortgezetonderwijs te enthousiasmeren voor techniek. Op elk niveau zijn er technische vakmensen nodig. Ons programma Vakhavo biedt Havoleerlingen de mogelijkheid om techniek te ervaren bij de BTO tijdens hun Havo opleiding. Basisscholen bieden wij technieklessen bij de BTO aan.

Ook voor ouder(s)/ verzorgers is juiste beeldvorming belangrijk. Op scholen geven wij voorlichtingen aan ouder(s)/ verzorgers. Ook organiseren wij samen met de VMBO- scholen in gemeente Barneveld een techniekevent: www.makersindetechniek.nl 

Hybride

Praktijkervaring op doen tijdens een opleiding

Vakmanschap

Goede aansluiting bij het lidbedrijf

Beeldvorming verbeteren

Techniek is onmisbaar

Werknemerschap

Begeleiding bij de ontwikkeling van leerling tot werknemer

Samenwerken

Om opleidingen te optimaliseren

Breed aanbod

De stap voor een omscholing naar de techniek zo klein mogelijk te maken

Lidbedrijven

Unieke samenwerkingen

In 2019 is de BTO gestart als initiatief van techniekbedrijven in de Regio Foodvalley. BTO is een coöperatie van aangesloten techniekbedrijven en werkt samen met de MBO scholen: Hoornbeeck College en MBO Amersfoort. Samen met onze lidbedrijven laten wij talenten techniek ervaren op de werkvloer van het opleidingscentrum van de BTO en bij het lidbedrijf.

Tijdens een opleiding ben je in dienst bij de bedrijfsvakschool: BTO. Je werkt een gedeelte van de week bij een lidbedrijf dat is aangesloten bij de BTO. Als talenten draai je mee in het arbeidsproces van het bedrijf waar je werkzaam bent. Na het afronden van de opleiding heb je grote baankans!

Bedrijven die aangesloten zijn bij BTO profiteren van de naamsbekendheid van de BTO en het ontvangen van goed opgeleid technisch personeel. Daarnaast zijn lidbedrijven betrokken bij initiatieven om de bekendheid van techniek te vergroten. 

Medewerkers

Barneveldse Techniek Opleiding

Arjan de Jager
Directeur
Madjory Plug
Manager P&O
Patrick van der Pijl
Technisch Manager / instructeur installatietechniek
Sanne van de Braak
Adviseur Communicatie
Karin Bouwman
Talentcoördinator
Douwe J. den Hartog
Locatiecoördinator MBO Amersfoort
Erik Oudendorp
Locatiecoördinator Hoornbeeck College
Maroesja Elemans
Intern begeleider
Marleen Veenendaal
Financieel Medewerkster
Helga Fredriksen
Secretaresse
Herriëtte Bouwheer
Administratief medewerkster
Naomi van de Braak
Administratief medewerkster
Leonie Dupain
Marketing en PR / Onderwijsassistente
Mariëlle Verhoeven
Coördinator technieklessen primair- & contractonderwijs
Francien van Gerven
Verzuimcoördinator
Sam Middelhoven
Content creator
Jan Willem van de Hudding
Praktijkinstructeur / onderwijsontwikkelaar
Johan Besselsen
Praktijkinstructeur
Gijs van Vliet
Instructeur elektrotechniek
Benjamin Meinen
Instructeur elektrotechniek/mechatronica
Elbert Wildemans
Instructeur mechatronica
Gert Kamphuis
Instructeur installatietechniek
René van Rooijen
Instructeur zinktechniek
André Bleijenberg
Instructeur metaaltechniek / lasinstructeur
Arnold Davelaar
Instructeur metaaltechniek
Rijk van de Kraats
Instructeur metaaltechniek / facilitairmedewerker
Gerben van Beek
Onderwijsontwikkelaar
Hennie van Ingen
Docent metaaltechniek & mechatronica
Karin Grotenboer
Docent Nederlands en Burgerschap
Jan Bregman
Docent mechatronica
Evert Gielen
Docent elektrotechniek
Michel van den Ham
Docent Mechatronica
Jos van der Horst
Docent

Bestuursleden

Robert Kwintenberg
Voorzitter
Dick Cluistra
Penningmeester
Henk van Ee
Secretaris
Gerard van Beek
Gert van Hoef
René van der Boon
Wim Hartkamp

Samenwerkingen

Coöperatieve Barneveldse Techniek Opleiding

BTO is een samenwerking van aangesloten techniekbedrijven uit de Regio Foodvalley en de MBO scholen: Hoornbeeck College en MBO Amersfoort.

Door deze mooie samenwerking van het bedrijfsleven en het onderwijs kunnen BTO talenten tijdens een BBL-techniekopleiding techniek ervaren op de werkvloer van een lidbedrijf. Ook krijgen talenten praktijkles van praktijkinstructeurs van de BTO op werkvloer van de opleidingslocatie van de BTO. De docenten van de aangesloten scholen verzorgen de (vak-) theorielessen op de locatie van de BTO. Door deze samenwerking ontvangen talenten aan het einde van de opleiding een erkend MBO diploma.

Samenwerkingen met de BTO