Elektrotechniek

Basiskennis elektrotechnisch meten

Meten is weten. Dat begint bij weten wat je meet! Spanning, stroom, weerstand, multimeter, ampéretang... Wil je graag weten hoe het nu echt zit en werkt? Wil je graag (elektrotechnisch) weten wat je meet? Dan is deze cursus een goede basis!

Basiskennis elektrotechnisch meten

Leerweg Cursus

Niveau Niveau 3

Looptijd 5 dagen

Kosten € 1.125,-

Over de cursus

In deze cursus leer je de juiste elektrotechnische basismetingen op een veilige manier uit te voeren en de meetwaarden op de juiste manier te interpreteren. Aan bod komen: de te meten elektrotechnische grootheden en de daarbij behorende eenheden. Er is aandacht voor meettechnieken, meetfouten en toleranties. Je leert hoe en wanneer je welke meetapparatuur in moet zetten. Uiteraard is er ook aandacht voor de veiligheid bij het meten. Je leert de meeting op de juiste manier uit te lezen, te interpreteren en te verwerken in een meetrapport. 

Deze cursus is geschikt voor iedereen die graag elektrotechnische basismetingen uit wil kunnen voeren en daar nog geen ervaring mee heeft. De cursus is ook geschikt als opfriscursus. 

Leerlocatie

Op de leerlocatie in Barneveld wordt de cursus verzorgd door praktijkinstructeurs, samen met docenten van het Hoornbeeck College en MBO Amersfoort. Daarbij wordt de theorie gecombineerd met de praktijk. Op de leerlocatie zijn praktijkwerkplaatsen en theorielokalen met moderne machines en middelen aanwezig.

Starten met de cursus

Er is geen specifieke vooropleiding vereist. Enige elektrotechnische basiskennis is wel aan te bevelen. 

Hoe ziet de cursus eruit?

De cursus wordt gegeven op de locatie van de BTO in Barneveld. De cursus duurt 5 dagen (1 dag per week). Na afloop krijgt de kandidaat een certificaat van deelname.

Beroepsbeschrijving

De cursist heeft beroepsmatig te maken met elektrotechnische metingen. Na de cursus heeft de cursist de volgende kennis en vaardigheden ontwikkeld:

  • Kennis van elektrotechnische meetgrootheden.
  • Kennis van meettechnieken, meetfouten en toleranties.
  • Kennis van de basismeetapparatuur binnen de elektrotechniek.
  • Kan meetinstrumenten bedienen en inzetten voor metingen.
  • Kan de meest voorkomende metingen uitvoeren.
  • Kan metingen veilig uitvoeren.
  • Kan meetwaardes interpreteren en rapporteren.

Inschrijven cursus Basiskennis elektrotechnisch meten