Ontdek jouw plek in de techniek

BTO is dé plek waar jij als technisch talent leert werken, en werkend leert. In het moderne opleidingscentrum in Barneveld bieden we de opleidingen  metaaltechniekelektrotechniek
installatietechniek en mechatronica/robotica. Je volgt een technische mbo-opleiding op niveau 2 of 3. Hierdoor kun je als geslaagde monteur direct als volwaardige collega aan de slag bij één van de BTO-lidbedrijven!

Ben jij een BTO-er?

Binnen de Barneveldse Techniek Opleiding werken de coöperatie bedrijven, MBO Locatie De Meerwaarde Barneveld (onder verantwoordelijkheid van MBO-Amersfoort) en het Hoornbeeck College samen aan het begeleiden van vakkundige technische talenten. Dit levert een optimale mix op van praktijk en theorielessen, zodat jij je vak optimaal kunt leren en tijdens je opleiding maximaal verbonden bent met de praktijk in het bedrijf waar je werkt!  

Een opleiding volgen

BTO is dé plek waar jij als technisch talent leert werken, en werkend leert. Je volgt een technische mbo-opleiding op niveau 2 of 3. Hierdoor kun je als geslaagde monteur direct als volwaardige collega aan de slag bij één van de BTO-lidbedrijven!

Leren werken, werkend leren

Binnen BTO werken de technische lid-bedrijven en MBO locatie De Meerwaarde - onder verantwoordelijkheid van MBO Amersfoort – en het Hoornbeeck College samen aan het begeleiden van vakkundige technische talenten.

De voordelen:
  • Direct geld verdienen
  • Baanzekerheid
  • Praktische opleiding
Ontdek jouw plek in de techniek
Hybride leren in Barneveld

Leren in de praktijk is de basis van de opleiding en de theorie is daarbij ondersteunend. We werken met beroepstaken en de theorie is direct gekoppeld aan de praktijk. De praktijk wordt uitgevoerd onder begeleiding van goed opgeleide praktijkinstructeurs van BTO. De docenten van het Hoornbeeck College en MBO locatie De Meerwaarde begeleiden en coachen de studenten bij de (studie)loopbaanontwikkeling, algemeen vormende vakken en de vaktheorie van de opleiding. Door die samenwerking ben jij als werknemer verzekerd van een goede praktische en theoretische opleiding.

Hoe ziet de opleiding eruit?

Je werkt en leert twee dagen per week bij de BTO-leerlocatie en daarnaast werk je drie dagen bij een lidbedrijf. Zo leer je het vak in de praktijk en leer je de theorie die je echt in je werk nodig hebt! 
 

Kosteloos studeren én salaris

Deze opleiding kost je werkelijk niets, want BTO betaalt alle studiekosten. BTO vraagt geen lesgeld en je mag gratis gebruik maken van lesmateriaal, werkkleding, gereedschappen en veiligheidsmiddelen. Je treedt voor de duur van de opleiding in dienst bij BTO. Elke maand krijg je salaris uitgekeerd. Dit salaris wordt ook doorbetaald tijdens de dagen dat je op het praktijkcentrum werkt en leert. De kans is groot dat je na je opleiding bij een BTO-lidbedrijf aan de slag kunt.

Leerlocatie

Op de leerlocatie in Barneveld wordt de opleiding verzorgd door vakkundige praktijkinstructeurs, samen met docenten van het Hoornbeeck College en MBO locatie De Meerwaarde. Daarbij wordt de vakgerichte theorie gecombineerd met de praktijk. Op de leerlocatie wordt gewerkt en geleerd in praktijkwerkplaatsen en theorielokalen met moderne machines en middelen, die direct vergelijkbaar zijn met de praktijksituatie op de werkvloer van de BTO- lidbedrijven.